Hellton Cup 2020

27 till 29 Nov

Välkommen till Hellton Cup 2020

För att komma till aktuell turnering, klicka här: Hellton Cup 2021

Vi hälsar dig hjärtligt välkommen till årets upplaga av Hellton Cup 2019

Vi har öppet i de flesta åldergrupper och emotser med glädje er anmälan.

På menyerna återfinns olika alternativ. Bl.a. kan ni från dessa menyer anmäla ert lag.

Med hjärtliga hälsningar

Hellton Cup 2019-kommittén

NYHETER

4 Nov
Hellton Cup 2020 INSTÄLLT
Karlstad 20-11-04

Hej,

Tyvärr måste IF Hellton meddela att vi tvingas ställa in Hellton Cup 2020. Vi har försökt in i det längsta att anpassa och ställa om för att kunna genomföra vår cup och vi har under hela tiden fört samtal med SHF, flera instanser på Karlstad Kommun, smittskyddsläkare i vår region m.m. Tyvärr går smittspridningen åt fel håll i hela vårt land och på direkt inrådan från smittskydd både regionalt och nationellt tvingas vi nu ta detta beslut. Även om det tar emot för oss att behöva ställa in känner vi att vi behöver ta vårt samhällsansvar för att minska smittspridningen. Människors hälsa kommer alltid i första hand.

Som klubb tycker vi det är beklagligt på flera plan. Dels tycker vi att det är viktigt att verka för barn och ungdomars glädje hälsa och friskvård och sen är det även såklart en oerhört viktig inkomstkälla för oss som förening. Alla pengar som kommer in från cupen går rakt ut i verksamheten för våra barn och ungdomar och utan den så går vi en oerhört kämpig tid tillmötes. Vi kommer behöva all hjälp vi kan få från våra medlemmar om vi skall kunna bedriva vår verksamhet. 


Vi har anordnat Hellton Cup i 30 år och ville fira detta ordentligt. Vi insåg tidigt att så inte skulle bli fallet utan arbetet handlade i ett tidigt skede om hur vi skulle kunna genomföra cupen överhuvudtaget. När vi nu landat i det beslut som blivit så gör vi det såklart med sorg men samtidigt en revanschlusta och ett mål att nästa år kunna välkomna er till Karlstad igen!!

MVH
Cupledningen
30 Okt
Uppdatering 2020-10-30
Hej igen,

Det händer mycket i dessa dagar i vårt land med utgångspunkt i den smittspridning som är just nu. Detta påverkar oss såklart och vi får flera lag som drar sig ur cupen utifrån de restriktioner som införts i flera distrikt runt oss. Det gör att vi tvingas hålla inne med publiceringen av spelschema och övrig planering med boende etc. Vi har kontinuerlig kontakt med SHF, smittskyddsläkare, Karlstad Kommun osv och vi kommer göra en ny utvärdering gällande cupens genomförande i början av nästa vecka och kommer återkomma med ytterligare besked senast i mitten av densamma.

Vi hoppas ni har förståelse för detta och vi ber om ytterligare tålamod med oss.

MVH
Cupledningen
23 Okt
Uppdatering 2020-10-23
Hej alla,

vi får många frågor just nu gällande publik vilket är förståligt och följande gäller:
- I skrivande stund så är det dock SHFs skrivelse daterad 2020-07-07 (se länk nedan) som  gäller och i den så är det INGEN PUBLIK som tillåts. Alltså inga chaufförer eller liknade på läktaren som i t ex U-SM eller seriespel. Vi vill att ni läser igenom SHFs riktlinjer innan er avfärd till oss.

- Om det ändras så är det dock inte heller troligt att vi kommer att tillåta publik då de platser som ev kan tillåtas kommer att tas upp av de lagen som inte spelar.

Vi återkommer såklart om detta om och när vi har några andra besked men som sagt just nu är det detta som gäller.

https://www.svenskhandboll.se/globalassets/svenska-handbollforbundet-handboll/dokument/corona-turneringar.pdf
15 Sep
Uppdatering 2020-09-15

Då kommer ytterligare en uppdatering gällande Hellton Cup. Vi har nu tagit ett slutgiltigt beslut att efter de förutsättningar som råder just nu kan vi genomföra cupen vilket vi såklart tycker är glädjande.


Dock så sker det med vissa förändringar och den största är att vi INTE kommer kunna erbjuda hårdförläggning som alternativ i år. Det gör att vi enbart hänvisar till vårt gästkort med Hotell som alternativ. Vi förstår att detta kommer påverka vissa lags beslut att delta i vår cup och det har vi naturligtvis respekt för. Det gör även att om man väljer att dra sig ur Hellton Cup innan 1/10 så kommer vi återbetala anmälningsavgiften. Drar man sig ur efter detta datum kommer den INTE att återbetalas. Vi kommer heller inte att utöka antalet lag i klasserna som vi gjort tidigare år utan 12 lag per åldersklass är maxtaket i år. Den ovan nämnda förändringen med att vi enbart erbjuder hotell som boende kan som sagt göra att vissa lag väljer att dra sig ur, så de lag som står på reservlistan kommer få ytterligare en veckas tidsfrist, alltså till den 8/10, att välja om man önskar delta. Detta för att kunna fylla de eventuella vakanser som uppstår.Frågan om publik är ju konstant levande då vi inte vet vilket beslut som kommer gälla när cupen går av stapeln. Vi jobbar hur som helst med en plan både för om vi får vara 50 st på läktaren eller om vi får vara 500 st men detta återkommer vi med längre fram samt om FHM eller SHF kommer med uppdaterade regleringar som påverkar oss.


Med vänlig hälsning

Helltoncup ledningen


14 Aug
Covid-19 uppdatering
Hej!!

Här kommer en liten uppdatering med anledning av det läge runt Covid-19 som vi befinner oss i. 
Vi håller på och arbetar för fullt med planering och resonemang hur man skall genomföra cupen utifrån de förutsättningar som är givna av FHM och vår avsikt idag är att genomföra cupen som planerat. Vi följer såklart utvecklingen noga och kikar även på hur andra cuper/turneringar i både handboll och andra idrotter gör och kunna ta in idéer från dessa.

En konsekvens som vi redan nu tyvärr sett är att vi inte kommer att kunna inkludera den cup T-shirt i gästkorten som var tänkt från början. Vi beklagar naturligtvis detta men det kommer att ges möjlighet att köpa denna direkt från Stadium via deras hemsida istället. Mer info gällande detta kommer lite längre fram.

Vi återkommer så fort vi har ngn ytterligare information eller fått nya förutsättningar av FHM att anpassa oss efter.

MVH
Helltoncup ledningen
1 Jul
Sommaruppdatering!!
En liten uppdatering i Sommarsverige gällande Hellton Cup!! Vi är nu uppe i 75 anmälda lag och vissa klasser börjar bli fulla redan!! Gå in och anmäl er till turneringen Ni med!!  
Och glöm inte att vid ev inställd turnering pga Covid-19 betalas anmälningsavgiften tillbaka till fullo!!
Vi ses i november :D 
12 Feb
Cupsidan online
Nu är cupsidan online.
Välkomna!

FACEBOOK

FUNKTIONER

LADDA NED PROCUP APP:

Följ ditt lag

Våra sponsorer